Koninklijk reizen – twee interessante tours

Vakantietips voor degenen die nog niets geboekt hebben …

Thüringen

Oranje kenner Bearn Bilker neemt ons mee naar zijn geliefde Thüringen. Uit Thüringen stammen vele grote componisten, beeldende kunstenaars, denkers en wetenschappers die de Duitse zowel als de West-Europese cultuur, in hoge mate beïnvloed en zelfs gevormd hebben. Maar ook ons huidige vorstenhuis heeft vele banden met dit deel van Duitsland. Tijdens deze reis beleven we de geschiedenis van Thüringen door de levendige verhalen die Bearn Bilker ons vertelt.

Zesdaagse reis, vertrekdatum 26 augustus 2019 bij Asgard Reizen

Op visite bij de Friese adel

Onze driedaagse reis speelt zich af in de sporen van de Friese adel. Wij zijn als het ware bij hen op visite. We nemen een (brutaal) kijkje achter de schermen. Deze reis staat in het teken van de oude Friese adel van toen, maar ook van nu. Wat is er te zien, wat is er te ervaren en wat kunnen we er van leren?

Prachtige verhalen worden afgewisseld  met anekdotes, met romantische liefdesgeschiedenissen, maar ook met verhalen waarin geweld en rampen voor komen. Centraal staat natuurlijk het bezoek aan enkele states, ooit behorend aan de adel, of nog steeds van de Friese families, die zo’n groot stempel op hun omgeving hebben gedrukt.

We verblijven in Leeuwarden. Dat kan niet anders. Het was de hofstad van de Friese Nassaus, maar ook de hoofdstad van de Friese adellijke families, waar ze allemaal hun winterverblijf hadden, hun zogenaamde stadshuizen. In het voorjaar, in de zomer en in de vroege herfst waren ze op hun states, hun landelijke buitenplaatsen.

De reis staat onder leiding van Bearn Bilker, voorzitter  van Stichting Staten en Stinzen , voorzitter van Stichting Nassau en Friesland en bij uitstek kenner van de adel en vaste rondleider in Leeuwarden.

Vertrekdatum 29 september 2019 bij Asgard Reizen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: